Blog »
İçerik Pazarlaması » İçerik Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Önemli Nokta
İçerik Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Önemli Nokta
1 – Hedef Kitlenizi İyi Tanıyın
Günümüzde artık internet sayesinde büyük kitlelere ulaşmak oldukça kolay. Bir markanın kitlesini tanıması, onların nelerden hoşlandığını, neleri satın almak istediğini bilmesi demek hem marka adına hem de müşteri adına oldukça olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu sayede eş zamanlı olarak hem müşteri memnuniyeti hem de satışlarınızda gözle görülür bir artış olduğunu görebileceksiniz. Hedef kitleyi markadan bağımsız bir yapı gibi tutmak, yalnızca kalabalıktan ibaret bir topluluk olarak görmek büyük bir hata olacaktır bu yüzden hedef kitleyi; markanıza anlam veren, değer yükleyen ve sizleri rakiplerinizden farklı kılan bir topluluk olarak görmenizde fayda var.
2 – Dilinizi Sade Tutun
İçerik hazırlarken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi olan dilde sadelik es geçilmemesi gereken en önemli konular arasında yer alıyor. Okuyucu ilgi duyduğu, merak ettiği ve öğrenmek istediği bir konuyu internette araştırırken incelediği makalelerde anlamını bilmediği birçok terim ve kelime gruplarıyla karşılaşıyor ve bu durum okuyucunun o konuya olan ilgisini azaltıyor. Bu durumda yapılacak en önemli şey; dilde açıklık ve yalınlık ilkesinden faydalanarak anlatılmak istenen konuyu en basit şekilde okuyucuya iletmenizi ve okuyucunun konu hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olmanızı sağlar.
3 – Okuyucuyla Etkileşim Halinde Olun
Hazırladığınız bir içerikte üstünkörü bahsettiğiniz bir olayı sanki büyük bir kalabalığa anlatıyormuş gibi değil, kişiye özel hazırlıyormuş gibi düzenlemeniz okuyucunun kendisini özel hissetmesini sağlayacaktır. Bir içeriği hazırlarken okuyucunun konu hakkında ne düşündüğünü, onun da görüşlerinin önemli olduğunu ve belki de sizin bildiğinden farklı bir şey bilip bilmediğini ya da konu hakkında sizinle tartışıp bilgi alışverişi gerçekleştirip gerçekleştirmek istemediğini öğrenmek için iletişim formu ya da e-posta adresi gibi size ulaşabileceği araçları eklemenizde fayda var. Bu sayede okuyucu, yazarın onunla ilgilendiğini ve bu içeriği sırf müşteri kazanmak için değil, müşteriyi tanımak için bir araç olduğunu düşünecektir.
4 – Gerçekçi Olun
Günümüzde artık herkesin ütopik düşünceleri bulunmakta. Kimi firmalar insanların bu düşüncelerinden faydalanıp gerçeklikten uzak ve imkânsız hayallere dalmasını sağlıyor. Bu sayede müşterileri üzerinden haksız kazanç sağlayarak insanların internette bulunan kurum ve kuruluşlara önyargılı yaklaşmalarına neden oluyorlar. Çeşitli mecralarda gördüğümüz çok büyük çıkışlar yakalayan firmaların sonralarında adlarından bahseden kimsenin kalmaması buna en büyük örnek olarak gösterilebilir. Bu nedenle müşterileri gereksiz beklentilere sokacak cümleler kurmaktan uzak durulmalı ve eldeki imkanlar dahilinde belirlenen hedefe ulaşılabileceği belirtilmelidir.
5 – Tekdüzelikten Uzaklaşın
Bir içeriği hazırlarken sürekli aynı şeyden bahsederek o içeriği monotonlaştırmak günümüzde içerik üreticilerinin sıkça yaptığı hatalardan birisidir. Okuyucu aynı kelimelerle her satırda karşılaştığı taktirde vereceği tepki ya sayfayı terk etmek olur ya da içeriği okumayı bırakmak… Bu da hiçbir firmanın karşılaşmak istediği bir durum değildir. Tekdüzelikten kaçınmak için bir içerik üreticisinin anlatmak istediği konuyu farklı kelime gruplarını kullanarak, okuyucunun ilgisini çekecek hale getirmesi gerekmektedir. İçerikte değişmeyen ve sürekli birbirini tekrar eden kelimeler kullanarak okuyucu sıkmak hem pazarlanacak olan ürünün hem de hazırlanan içeriğin hedefine ulaşmamasını sağlar.
6 – Gereksiz Görsel Kullanımı
Günümüzde artık “yapay zekâ” denilen kavram o kadar gelişti ki, bazen bu yapay zekaların sizi anlamaları için internet tarayıcınızdaki cookieleri incelemeleri yetiyor. Bu nedenle hazırlanan içerikleri denetleyen Google botları yazılarınızı incelediğinde konuyla alakasız bir görsel algıladığı taktirde SEO açısından hanenize eksi bir puan ekleyerek sayfanızın arama motorlarında gerilemesine hatta ve hatta sitenizin spam olarak bile algılanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle hazırlanan içeriklerde kesinlikle telif hakkı bulunmayan ve konuyla alakalı görseller kullanıldığına dikkat edilmesi ve denetlenmesi gerekiyor.
Paylaşmak güzeldir :)
Yorumlar
Bu yazımıza henüz yorum yapılmadı.
Hemen yorumunuzu yazıp ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.